Guerrer@s

Guerrer@s és una iniciativa solidària de fotografia documental que té un doble objectiu: fer un sincer homenatge al nostre estimat Joan Guerrero (mestre de tants i tantes fotògraf@s) així com contribuir a documentar la complexa situació actual que afecta a nivell mundial tots els àmbits de la vida. L’objectiu és oferir una visió de la societat actual amb imatges d’interès humà i que sigui alhora un retrat dels reptes actuals: canvi climàtic, vulneració de drets, racisme, marginació, etc. que la pandèmia encara ha agreujat… Volem que sigui un reflex dels valors ètics, fotogràfics i solidaris que ens ha transmès l’obra i la vida de Joan Guerrero.

En aquest projecte Catalunya Mirades Solidàries col·labora amb la Fundació Arrels entitat fonamental en l’ajuda als més desfavorits. Si vols ser solidari amb Arrels amb una aportació de 100€, Catalunya Mirades Solidàries et regala una fotografia que forma part de l’exposició Guerrer@s, original a escollir (impreses sobre paper fine-art baryta 20*30 cm.). Els fons recaptats aniran en el seu benefici. A dia d’avi hem donat 200 llibres per la distribució a la seva Botiga i 3500 €.


Fotografies de:
Emilio Morenatti, Sandra Balsells, Joan Manuel Baliellas, Samuel Aranda, Cèlia Atset, David Airob, Albert García Gallego, Cristina Calderer, Carlos Baglietto, Jordi Borràs, Nuria López Torres, Vicenç Semper, Ricardo García Vilanova, Ximena Borrazas, Pau de la Calle, Marc Sanye, Gala Espín, Francesc Melcion, Albert Bertran, Anna Turbau, Àlex García, Jordi Otix, Victòria Rovira Casanovas, Tino Soriano, Àngel García, Elisenda Pons, Santi Cogolludo, Jordi Play, Roser Vilallonga, Isidre García Puntí, Xavier Bertral, Irene Vilà Capafons, Cristobal Castro, Vanessa Casteleiro, Julio Carbó, Marta Catena, Joan Mateu Parra, Josep Maria Cortina, Lorena Sopena, Manu Mitru, Sergi Rugrand, Eva Parey, Kim Manresa, Albert Masias, Laura Guerrero, Miguel Ángel Troncho, Ferran Nadeu, Susanna Sáez Catllà, Santi Palacios, Gian Carlo Benedetto, Maria d’Oultremont, Agustí Carbonell, David Aparicio Fita, Helena Margarit, Albert Salamé, Jordi Pizarro, Ana Jiménez, Lucas Vallecillos, Josep Maria Oliver, Anna Surinyach, Roberto Palomo, Juan Luis Rod, Marta Pérez, Rey Sotolongo, Gemma Miralda, Joan Sánchez i Joan Guerrero.

El Llibre

Comprar llibre


“La fotografia és aturar-se en un instant perquè l’ull i el cervell vagin endavant i endarrere, pensin en la història d’aquell paisatge, animal, persona i en el seu futur, si en té. El que és més divertit d’enraonar amb el Joan Guerrero és veure com s’ho mira tot. Els ulls del Joan Guerrero a mi m’han ensenyat moltes coses. Que hem de ser guerrer@s, la primera, la que estem obligats a no perdre de vista. Com ell.”

Empar Moliner


“Paradoxalment, quan als principals mitjans i països més lliures les notícies i grans històriess’expliquen amb formats molt visuals i de qualitat, fets per bons professionals, aquí encara cal denunciar la precarietat laboral, falta de recursos, robatoris d’equips, vulneració dels drets d’autors, etc… a què han de fer front els i les fotoperiodistes. Com més i millors treballs s’estan fent, menys es valora la qualitat i per tant es rebaixa el nivell informatiu i democràtic necessari en tota societat que vol ser més justa i millor.”

Catalunya Mirades Solidàries


© Emilio Morenatti

Image 1 De 67

Agustina Cañamero, de 81 años, abraza y besa a su esposo Pascual Pérez, de 84, a través de una pantalla de plástico para evitar contraer el coronavirus en una residencia de mayores en Barcelona, el 22 de junio de 2020. Incluso envuelto en plástico, un abrazo puede transmitir ternura y alivio, amor y devoción. El miedo que se apoderó de Agustina durante los 102 días que ella y su esposo estuvieron separados físicamente debido al confinamiento, desapareció instantáneamente en el momento en que la pareja se abrazó a través de aquellos plásticos.

Clips de Premsa

https://www.elperiodico.com/es/eixample/20230602/guerrerats-objetivo-vida-expo-escola-88213399

https://www.europapress.es/catalunya/noticia-barcelona-homenajea-fotoperiodista-joan-guerrero-exposicion-colectiva-aire-libre-20230602105556.html

https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20230417/libro-solidario-guerrerats-homenaje-fotoperiodista-86126623

https://www.elperiodico.com/es/fotos/sociedad/homenaje-joan-guerrero-fotos-fotoperiodismo-guerrers-85717378

https://www.europasur.es/vivir-el-sur/Guerrers-libro-solidario-homenajea-fotoperiodista-Joan-Guerrero-video_0_1785421613.html

https://www.europapress.es/catalunya/noticia-libro-solidario-guerrers-homenajea-fotoperiodista-joan-guerrero-20230417133952.html

https://www.afocer.cat/index.php/2023/04/20/presentacio-del-llibre-guerrers-de-joan-guerrero/?lang=es

https://elpais.com/espana/catalunya/2023-04-17/mas-de-60-fotoperiodistas-homenajean-al-veterano-fotografo-joan-guerrero-con-un-libro-solidario.html

https://www.nuvol.com/art/imatges-guerreres-317381

https://www.nuvol.com/art/guerrers-a-escola-industrial-326521

https://www.lavanguardia.com/lacontra/20230701/9080248/joan-guerrero-madre-comia-trozos-fotos-hijo-muerto.html

https://www.nuvol.com/pantalles/fotografia/fine-art-a-igualada-372194