Guerrer@s és una iniciativa solidària de fotografia documental que té un doble objectiu: fer un sincer homenatge al nostre estimat Joan Guerrero (mestre de tants i tantes fotògraf@s) així com contribuir a documentar la complexa situació actual que afecta a nivell mundial tots els àmbits de la vida. L’objectiu és oferir una visió de la societat actual amb imatges d’interès humà i que sigui alhora un retrat dels reptes actuals: canvi climàtic, vulneració de drets, racisme, marginació, etc. que la pandèmia encara ha agreujat… Volem que sigui un reflex dels valors ètics, fotogràfics i solidaris que ens ha transmès l’obra i la vida de Joan Guerrero.

En aquest projecte Catalunya Mirades Solidàries col·labora amb la Fundació Arrels entitat fonamental en l’ajuda als més desfavorits. Si vols ser solidari amb Arrels amb una aportació de 100€, Catalunya Mirades Solidàries et regala una fotografia que forma part de l’exposició Guerrer@s, original a escollir (impreses sobre paper fine-art baryta 20*30 cm.). Donació Els fons recaptats de la venda de les fotografies aniran en el seu benefici.

Fotografies de: Samuel Aranda, Emilio Morenatti, Ana Jiménez, Julio Carbó, Santi Palacios, Ricardo García Vilanova, Tino Soriano, Joan Manuel Baliellas, David Airob, Ferran Nadeu, Francesc Melcion, Sandra Balsells, Alex García, Cristobal Castro, Isidre G. Puntí, Ana Surinyach, Xavier Bertral, Susanna Sáez, Àngel García, Carlos Baglietto, Helena Margarit, Gala Espín, Eva Parey, Núria López, Roberto Palomo, Albert Masias, Albert Salamé, Jordi Pizarro, Irene Vila, Marta Catena, Maria D’Oultremon, Gemma Miralda, Jordi Otix, Manu Pérez Miltru

© Albert Salamé

Image 2 De 34

El Glòria Del 20 al 23 de gener del 2020, el temporal Glòria colpejava la costa mediterrània. Deixava un rastre de catorze morts i més de vuitanta ferits, infraestructures i camps destrossats. Era el temporal més violent que ens colpejava en dècades. Ens posava sobre la taula les mancances d'una política de gestió del territori dramàtica, que amb l'escalfament global s'agreujaven. La banya del trabucador al delta de l'Ebre o el tram final de la Tordera n'eren clars exemples. Una de les darreres nits de temporals estava cobrint l'afectació a Girona, esperant si el Ter i l'Onyar sobrepassaven el seu caudal habitual. Impassible, una dona passejava sobre el pont de les Palanques Vermelles, també impassible durant anys d'ençà que Gustave Eiffel el va aixecar. Impassible a tot un món que, poc a poc, corre el risc de desaparèixer si no hi posem solucions dràstiques i urgents. Segons dades de la Fundació Arrels, el 2017, 53.118 persones patien una situació de sensellarisme. Avui, possiblement són més. 53.118 persones hauran de patir directament sobre la seva pell els propers Glòries. Sense poder passejar tranquil·lament.

Col·laboren: