Guerrer@s és una iniciativa solidària de fotografia documental que té un doble objectiu: fer un sincer homenatge al nostre estimat Joan Guerrero (mestre de tants i tantes fotògraf@s) així com contribuir a documentar la complexa situació actual que afecta a nivell mundial tots els àmbits de la vida. L’objectiu és oferir una visió de la societat actual amb imatges d’interès humà i que sigui alhora un retrat dels reptes actuals: canvi climàtic, vulneració de drets, racisme, marginació, etc. que la pandèmia encara ha agreujat… Volem que sigui un reflex dels valors ètics, fotogràfics i solidaris que ens ha transmès l’obra i la vida de Joan Guerrero.

En aquest projecte Catalunya Mirades Solidàries col·labora amb la Fundació Arrels entitat fonamental en l’ajuda als més desfavorits. Si vols ser solidari amb Arrels amb una aportació de 100€, Catalunya Mirades Solidàries et regala una fotografia que forma part de l’exposició Guerrer@s, original a escollir (impreses sobre paper fine-art baryta 20*30 cm.). Els fons recaptats aniran en el seu benefici.

Fotografies de: Samuel Aranda, Emilio Morenatti, Ana Jiménez, Julio Carbó, Santi Palacios, Ricardo García Vilanova, Tino Soriano, Joan Manuel Baliellas, David Airob, Ferran Nadeu, Francesc Melcion, Sandra Balsells, Alex García, Cristobal Castro, Isidre G. Puntí, Ana Surinyach, Xavier Bertral, Susanna Sáez, Àngel García, Carlos Baglietto, Helena Margarit, Gala Espín, Eva Parey, Núria López, Roberto Palomo, Albert Masias, Albert Salamé, Jordi Pizarro, Irene Vila, Marta Catena, Maria D’Oultremon, Gemma Miralda, Jordi Otix, Manu Pérez Miltru, Josep Mª Cortina, Rey Sotolongo, Lucas Vallecillos, Sergi Rugrand, Gian Marco Benedetto, Agustí Carbonell, Anna Tubau, Victória Rovira, Santi Cogolludo, Vicenç Semper, Cristina Calderer, Josep Maria Oliver, Jordi Borràs, Albert Bertran, Miguel Ángel Troncho, Juan Luis Rod, Pau de la Calle, Laura Guerrero, Joan Mateu Parra, Vanessa Casteleiro, Marc Sanye, Jordi Play…

© Jordi Play

Image 55 De 55

07.04.2020, Sant Boi de Llobregat Empleats del tanatori descarreguen els cossos morts per covid-19 que arriben sense treva i que, directament, seran tancats en caixes al mateix aparcament. "Les xifres de morts que diu la TV no quadren amb la realitat. Estem totalment col.lapsats", deien en aquells moments. Se n'ha parlat molt del personal mèdic, i és just. De les caixeres de supermercat, i és just. Però encara no s'ha visualitzat prou el que van viure durant les primeres setmanes de confinament -i resta de pandèmia- el col.lectiu que gestiona la mort. En un context d'incerteses, amanides per fake news, amb carrers deserts i tot poblat per la por, els hi va tocar fer la feina bruta, i oculta. I tot això amb la tristesa, buidor i el cor encongit; conscients que ells eren els únics i últims acompanyants de les persones mortes. I en aquest sentit, hem sigut testimonis d'una exquisida professionalitat: donem fe que tothom qui ha recollit unes cendres mesos després corresponien a la persona estimada.

Col·laboren: