Fotografia de Victória Rovira

Fotografia de Victória Rovira

100,00

Categoría:

Descripción

Black Lives Matter (Les vides negres importen) és un moviment internacional organitzat dins la comunitat afroamericana. Va sorgir l’any 2013 després de l’absolució de George Zimmerman, un home acusat de matar a trets a l’adolescent afroamericà Trayvon Martin. 
El maig del 2020, l’assassinat de l’afroamericà George Floyd, va tornar a fer saltar les alarmes. Floyd va ser detingut, immobilitzat i ofegat durant 8 minuts i 46 segons fins a provocar-li la mort, a mans d’un policia de Minneapolis i dos agents més. Floyd, durant aquests vuit minuts només repetia: “I can’t breathe!” (“No puc respirar”).
Aquest fet va provocar mobilitzacions en diverses ciutats dels Estats Units contra el racisme i la brutalitat policial. Les protestes es van estendre arreu del món i Barcelona també s’hi va afegir.
A la fotografia, una dona afroamericana alça el puny davant d’una furgoneta policial durant les mobilitzacions que es varen portar a terme a la ciutat de Barcelona el juny de 2020. 
«La paz no es solamente la ausencia de la guerra; mientras haya pobreza, racismo, discriminación y exclusión difícilmente podremos alcanzar un mundo de paz» (Rigoberta Menchú)